9 billioner dollar banker på døra
Trump planlegger å åpne amerikanske pensjonsmidler (401k) for Bitcoin, et kapitalhav på hele $9 billioner. Bare 3 % av dette tilsvarer $270 milliarder, 5 % er $450 milliarder, og 10 %? Hele $900 milliarder! En 10 % allokering fra 401k’s alene ville tilsvare en kapitaltilstrømning på 38.3 % av Bitcoins nåværende totale markedsverdi.
Men det stopper ikke der. Forvaltningskapital globalt ligger estimert på rundt $145 billioner. Dersom flere land følger etter og 10 % blir standarden, snakker vi om $14.54 billioner, som tilsvarer hele 618 % av dagens Bitcoin-markedsverdi.
Larry Fink, CEO i BlackRock, har selv uttalt at en allokering på bare 2–5 % fra statlige og institusjonelle fond kan sende Bitcoin opp mot $700.000 dollar og forbi.
Nyheter i Bitcoin og finans:
I dag linkes det til en rekke intervjuer og videoer, de er absolutt verdt å få med seg.
- “Men var det ikke Bitcoin diktatorer skulle frykte, ifølge Elizabeth Warren? Hvorfor vil autoritære ledere ha en CBDC og ikke Bitcoin?” - Alex Gladstein
Russiske myndigheter har vedtatt en ny lov som pålegger banker og butikker å støtte den digitale rubelen fra september 2026, inkludert et universelt QR-kodesystem for betalinger. Dette skjer etter at sentralbanken ba om nye frister for lansering, og etter press fra president Putin. Loven gjør både banker og detaljhandelen pliktig til å tilby støtte for den statlige digitale valutaen.
- Etterspørselssjokket
Fra 21. April til 21. Juli har det vært minet 44.100 Bitcoin. BlackRocks IBIT og de største “Bitcoin selskapene” alene, har i samme periode handlet 255.244 Bitcoin! Altså 5.7X mer Bitcoin enn det har blitt minet.
- I et intervju med Bloomberg blir Treasury Deputy Michael Faulkender intervjuet om den nye stablecoin-reguleringen. Faulkender sier det rett ut som det er “Det tradisjonelle banksystemet er ødelagt og krypto vil fikse det, det er raskere, sikrere og billigere.” Han spår at stablecoin-markedet vil skape en etterspørsel på billioner av dollar.
- Global velstand sett gjennom Bitcoin.
Denne graf-animasjonen laget av @w_s_bitcoin viser hvordan “hver eiendel på jorda jager 1/198-del av seg selv.” Det er det 21 millioner Bitcoin gjør med verden. Vi har alle sett hvordan dollaren eller den norske kronen har falt mot Bitcoin år etter år, her ser man samme visualiseringen, globalt.
- Bitcoin Mani
BlackRocks Bitcoin-ETF, IBIT 0.00%↑ , ligger an til å passere $100 milliarder i AUM i juli, under to år etter lansering. En «enestående» vekst i ETF-historien, ifølge Eric Balchunas i Bloomberg. Eric skriver også at de forventer at Spot Bitcoin ETFer vil vokse til det tredobbelte av gull ETFene over de neste 3-5 årene.
- Armstrong om ny Stablecoin regulering
Coinbase CEO Brian Armstrong, sier i et intervju med CNBC at vi nå kommer til å se Fortune 500 selskaper adoptere stablecoins.
- Block blir en del av S&P 500.
Jack Dorseys Block vil bli en del av S&P 500-indeksen og erstatter Hess Corp HES 0.00%↑ . Block holder 8.584 Bitcoin som en del av sine reserver.
- Bull Jenssen er bull på de nye Amerikanske lovforslagene.
Torbjørn Bull Jenssen gjestet Børsmorgen (Finansavisen), der ble han spurt om de tre nye lovforslagene som tar for seg regulering av stablecoins og kryptovalutaer. Jenssen gjør som vanlig god figur og kontrer godt når det forsøkes med svartmaling i regi av Karl Johan Molnes fra Finansavisen (som kommer særdeles dårlig ut her). Dessverre ble det også litt tekniske problemer på slutten av intervjuet, men absolutt et intervju verdt å få med seg.
- Frykt og grådighet
Søndag ligger Bitcoin på $118.300 og F&G indeksen viser “72 - grådighet” og til tross for at vi er nær all-time-high er vi i samme “sone” som vi har befunnet oss i, nesten helt siden midten av juni.
- Ukens vinnere og tapere
Vinnere: XTZ +76 % - CRV +58 % - FLOKI +46 % - LDO +45 % - ENA +43 %
Tapere: HYPE -5 % - Pi -4 % - XMR -2 %.
Bitcoin endte opp +0.2 % på uken, fortsatt 11.4 % opp for måneden.
Dagens “podcast-forslag” blir denne episoden av Stavrum & Eikeland hvor de intervjuer Øystein Stray Spetalen. Episoden er anbefalt fordi Spetalen forklarer klart og konsist hvorfor Norge ikke har noe igjen etter oljen. Hvordan insentivmodellen i Norge er defekt.
Bonusanbefaling som er mer Bitcoin-relatert: Mauricio Di Bartolomeo som er medgründer av Ledn gjester What Bitcoin Did. De snakker om låneprodukter på Bitcoin, venezuela og sosialistiske regimer ++.
Tusen takk for informasjon. Du har virkelig funnet kilden til de interessante nyhetene i det siste.
Slitsomt å høre på Molnes fra Finansavisen som gjentar FUD fra 10 år siden