6 Comments
Sep 18, 2023·edited Sep 18, 2023Liked by Alexander Ellefsen

Tusen takk for informasjon. Klarer ikke helt å sette meg inn i den energidebatten for Bitcoinså lenge det er et alvorlig energibehov for å holde Fiat penger i live.

Expand full comment
author

Bare hyggelig :) Skjønner akkurat hva du mener, FIAT er mye verre! - likevel er det viktig å opplyse om virkemidlene som brukes for å "ta Bitcoin" og energidebatten for meg blir bare merkeligere og merkeligere. Jeg mistenker at om fem år vil mange av oss si "husker du den gangen Bitcoin ble kalt miljø-versting" før man ler litt. Ha en riktig fin kveld John Søren :)

Expand full comment
Sep 18, 2023Liked by Alexander Ellefsen

Tak for mandagsopdatering. Recession i USA må være tæt på med så meget der betales i renter. Hvad mon bankerne bruger renteindtægten til? 😁

Expand full comment
author

Bare hyggelig Jesper :) Ja den er nok ikke langt vekke nei, hvis man ser hvor mye penger bankene tar ut gjennom "FED discount window" om dagen, så trenger bankene etter alt å dømme all den inntekten de kan få.

Expand full comment
Sep 19, 2023Liked by Alexander Ellefsen

Interessant. Har du godt link til forklaring af FED discount window?

Expand full comment
author

Link har jeg ikke men jeg kan gjøre et forsøk:

Rabattvinduet hos Federal Reserve gir bankene muligheten til å låne penger til en rente over markedsnivå mot høykvalitets sikkerhet. Dette verktøyet er alltid tilgjengelig, men vanligvis benyttes det sjelden. Ikke bare er lånekostnadene høyere, det er også en 'stigma' knyttet til bruken, siden oppfatningen er at hvis du bruker det, kan din institusjon være i økonomisk nød.

Som du kan se på oversikten under lånes det hundrevis av milliarder dollar av bankene som sliter om dagen. Årsaken til at de sliter har jeg skrevet om tidligere men er sterkt knyttet til boligmarkedet.

https://fred.stlouisfed.org/series/BORROW

Expand full comment